Particulier
Business

vtwonen

Als een schilderij zo mooi

Haske en Robin hadden na de kop van het huis grondig verbouwd, maar toen de jongens waren geboren, werd het na een paar jaar toch een beetje krap met z’n viertjes. Ze misten vooral extra leefruimte. Dus gingen ze op zoek naar een nieuw huis buiten de stad.

‘We reden door dorpen in de omgeving, keken in Haarlem… Maar niks kon ons bekoren. Al snel merkten we eigenlijk veel te verknocht waren aan ons huis en aan Amsterdam. We bedachten wat ons woonideaal zou zijn en we kwamen uit op een centrale keuken, een aparte speelruimte, een lekkere thuiswerkplek, ruimte voor een grote eettafel en het liefst ook een tweede badkamer. De extra ruimte hoopten we te verwezenlijken door het huis te onderkelderen. We haalden Arjen van BNLA architecten erbij en maakten samen het plan. Hij stelde meteen voor om in plaats ven een grote kelder voor een aanbouw te kiezen. De regels waren net veranderd en je mag nu vier meter vergunningsvrij aanbouwen. We waren meteen enthousiast over zijn ideeën.

Publicatie

2017 #1

Fotografie

Dana van Leeuwen

Text

Caroline Westdijk

Link

www.vtwonen.nl

Share