art-of-living-cover-2022

the art of living

één met de natuur in luxe patiowoning

Wonen in een natuurlijke omgeving en toch dicht bij de stad: wie wil dat nou niet? Architectenbureau BNLA architecten kreeg de kans om een droomhuis te ontwerpen op een kavel in een voormalig bos, aan het water en op steenworp afstand van de stad. Met het resultaat van een luxe patiowoning die perfect opgaat in de omgeving, weet het bureau zelfs onze woondromen te overtreffen!

De opdrachtgevers hadden de wens om te wonen in een gelijkvloerse, levensloopbestendige woning die luxe, moderniteit, warmte en verfijning uitstraalt. Het antwoord op deze woonwens vond BNLA architecten in een schakeling van volumes die samen een H-vormig gebouw creëren. Hierdoor zijn vier ‘vleugels’ ontstaan met subtiel in elkaar overlopende binnenruimtes en verrassende doorzichten.

Inspiratie haalde het bureau onder meer uit de prachtige Amerikaanse mid century bosvilla’s. Daarnaast vormde de omgeving een belangrijk vertrekpunt. De villa, uitgerust met grote raampartijen, vouwt zich als het ware om het groen, waardoor het contact met de natuur vanuit iedere ruimte gewaarborgd is. In het centrum is een serene patio gecreëerd die het binnen-buitengevoel naar een nog hoger niveau tilt en er eveneens voor zorgt dat het licht tot diep in de woning doordringt. Hierdoor is een dynamisch samenspel van binnen en buiten ontstaan, waarbij de woning haast één lijkt met de natuurlijke omgeving.

Publicatie

Part V, 2022

Fotografie

Jurrit van der Waal

Text

Dana van Otten

Link

the art of living

Share