Particulier
Business

Publicatie – Geopietra

Luxe en design in de duinen van Nederland

Deze luxe villa (met 5 en-suite slaapkamers), ontworpen door de architecten van de BNLA in Amsterdam, staat tussen de beboste duinen vlak achter de kust van Zeeland. Het prachtige plot wordt aan drie kanten begrensd door bomen in een prachtig bos. Een belangrijke ontwerpvereiste was om het huis met zijn omgeving te laten samenwerken zodat het gezin ten volle kan genieten van de tuin.

Een andere voorwaarde voor de nieuwe villa was om een ‘moderne huis met karakter’ te ontwerpen. De opdrachtgevers waren erg enthousiast over een ander project dat was ontworpen door BNLA architecten. Het betrof een villa in de duinen van Bergen aan Zee waar de gevels waren bekleed met Geopietra stenen. In de Zeeuwse villa werd een muur 24 meter lengte ontworpen en deze werd bekleed met Geopietra, zowel intern als extern. Om de lengte van de muur te benadrukken werd de Blumone steen gekozen; een steen met een lange lineaire vorm en gemêleerde kleurschakering. De lange stenen wand wordt met behulp van vloerspots aangelicht, zodat het reliëf extra tot uiting komt.

De stenen muur verbindt de interne ruimte vanaf de woonkamer aan de achterzijde, met de veranda en de tuin aan de voorkant. Ter bescherming van het witte stucwerk tegen opspattend water werden de plinten aan de buitenzijde ook voorzien van Geopietra stenen. Het witte stucwerk in combinatie met de antraciete kozijnen, de aardegrijze stenen en het rieten dak zorgen voor een mooi en evenwichtig kleurenpalet.

Het kenmerkende handschrift van BNLA architecten is zichtbaar in de mix van klassieke en moderne elementen en heeft in Zeeland in een unieke en exclusieve op maat gemaakte villa geresulteerd.

Share