BNLA architecten gebouwd in amsterdam project transformatie architect

gebouwd in Amsterdam

projectboek 2018-2019

In het Projectenboek 2018-2019 zijn projecten opgenomen die tussen 1 augustus 2018 en 1 augustus 2019 in Amsterdam zijn opgeleverd. Middels achtergrondinformatie, foto’s en plattegronden worden de projecten toegelicht.

In het boek is het ontwerp van BNLA architecten voor de Start Smart Urban Lofts opgenomen. Met de transformatie naar urban lofts zijn twee desolate torens in Amsterdam-West geüpgraded. Het project is uniek, omdat het een partiële herbestemming betreft, die het gebouw en de buurt een impuls geeft, en qua vormgeving ook recht doet aan de originele compositie van de gevel. De woontorens, naar het ontwerp van architect Piet Zanstra, zijn voorzien van een uitkragende mantel met kantoren.

De mantels zijn herbestemd naar high-end loft appartementen. Om het maximaal aantal lofts te realiseren werd een puzzel van plattegronden samengesteld. Hierdoor zijn de beschikbare meters optimaal benut. Door ieder appartement te voorzien van een eigen
loggia zijn de gesloten en anonieme kragen opengewerkt. Hierdoor is, behalve een prettige buitenruimte voor de bewoners, ook meer connectie met het omringende maaiveld ontstaan. De verwaarloosde entree is veranderd in een luxe lobby en dient nu als dé ontmoetingsplek voor de bewoners. Dit komt voort uit de overtuiging dat een gezond sociaal leven essentieel is voor een hoge kwaliteit van leven. Mede hierom zijn alle gemeenschappelijke ruimtes hoogwaardig gematerialiseerd en tot in detail ontworpen.

Meer loft ontwerpen van BNLA zijn te bekijken op de overzichtspagina.

Publicatie

Projectboek 2018-2019

Fotografie

Studio de Nooyer

Text

BNLA architecten

Link

Gebouwd in Amsterdam

Share