BNLA in de Architect

de architect whitepaper

Duinhuis Ameland door BNLA architecten en INAMATT

In Duinhuis Ameland komen de krachtenvelden van natuur en bewoner samen. De hoogte verschillen van het duinlandschap en de leefwijze van de gebruikers ontmoeten elkaar in een ingenieuze architectonische puzzel waarbij interieur en exterieur op een organische manier in elkaar overgaan. Vanuit de openbare weg oogt het huis bescheiden en gesloten, aan achterzijde opent het zich naar de natuur.

Verscholen tussen de weg naar het strand en een natuurgebied ligt een ruim en licht vakantiehuis. Het huis is gebouwd voor een gezin, veel familie en vrienden en biedt plaats aan ten minste 10 personen.

De interne structuur en de relatie interieur – exterieur is voortgekomen uit gesprekken met de opdrachtgever over de familie dynamiek en het gebruik van het huis gedurende de dag. Gerelateerd aan de verschillende hoogtes van de omliggende duinen zijn er in het huis drie hoofdniveauss. Hierdoor ontstaan ruimten die elk hun specifieke kwaliteit hebben. Open plekken om tijd met elkaar door te brengen en meer verscholen plekken om je terug te trekken.

Publicatie

2018

Fotografie

Arjan Benning & INAMATT

Text

Redactie de Architect

Link

www.dearchitect.nl

Share