Publicatie – Tijdschrift Architectenpunt

architectenpunt-#2

Strand, zee en licht

In het schilderachtige Noord-Hollandse dorpje is het in de zomer een drukte van jewelste. Naast het vele groen, de bijzondere ligging aan zee en de gezelligheid van de plaats, is het eigenlijk een droom hier te kunnen wonen.

Aan de boulevard ligt een bijzonder mooie kavel in de duinen. Hiervoor is een zeer gepaste, exclusieve villa ontworpen door Bloem en Lemstra Architecten. Het idee van de natuurstenen look van dit bijzonder gelegen project in Bergen aan Zee, is gegroeid uit het feit dat de opdrachtgevers een ander ontwerp op de website van Bloem en Lemstra Architecten via Google hadden gevonden. Eric Lemstra en Arjen Bloem werken met hun team vaker aan luxe huizen vlakbij water of aan het strand. Zo hebben zij in het verleden een zeer fraai ontwerp gerealiseerd van een villa in Griekenland waar natuursteen niet kon ontbreken. Dit was de inspiratiebron voor dit strakke huis.

Eric houdt, net als zijn opdrachtgevers, van een natuurstenen look in combinatie met een zeer strakke en moderne inrichting waar veel natuurlijke materialen worden toegepast. De beleving moet naar zijn zienswijze natuurlijk en warm zijn. Bijzondere elementen zijn de continue lichtinval, maar ook door de aannemer zelf gestorte betonnen trappen. Bij het project Bergen aan Zee zijn de spanten in het zichtveld gebleven voor de beleving van het ultieme ‘beach gevoel’.

Ook is er midden in het huis een boom geplaatst. Zijdelings hebbend de opdrachtgevers zich laten inspireren door de uitstraling van luxe woningen en beachclubs op Ibiza. Met meerdere proefborden van The Flagstone Company is men tot deze succesvolle keuze van wandbekleding met Geopietra Steenstrips gekomen.

Artikel in magazine ‘architectenpunt #2’, januari 2016

Fotografie: Studio de Nooyer

Share