Zelfbouwkavel gekocht?

BNLA architecten ontwerpt jouw droomhuis!

13 december 2016

Unieke ontwerpen voor uw droomhuis

De stad Amsterdam geeft steeds vaker zelfbouwkavels vrij waarop particulieren, in samenwerking met een architect, hun nieuwbouwwoning kunnen realiseren. Architectenbureau BNLA is gespecialiseerd in de totstandkoming van een uniek en exclusief ontwerp voor een droomhuis in Amsterdam.

Zelfbouwkavel: ontwerp en advies

BNLA architecten heeft de afgelopen jaren diverse ontwerpen gemaakt voor woonhuizen op zelfbouwkavels in en rondom Amsterdam. De droomhuizen variëren van een vrijstaande woonvilla op Rieteiland Oost en een luxe tussenwoning op IJburg. Ook voor de nieuwe vrijgekomen zelfbouw projecten in Amsterdam hebben de architecten creatieve en praktische ontwerp ideeën en – advies op zak. Naast het realiseren van een ontwerp, adviseren de architecten o.a. over het bouwbudget, de mogelijkheden op een kavel, de regels van het bestemmingsplan, verzorgen het vergunning traject en begeleiden de opdrachtgever en aannemer tijdens de bouw van de woning. BNLA maakt ontwerpen voor particulieren maar ook voor CPO projecten (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Binnen de CPO vorm zijn de toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever en hebben daarmee volledige zeggenschap over het ontwerp, de planontwikkeling en de bouw van het woongebouw en dragen daarmee ook de risico’s ervan.

Zelfbouw in Amsterdam

De gemeente Amsterdam gaf onlangs diverse zelfbouwkavels vrij, o.a. in het oostelijke deel van Amsterdam Noord, het zogeheten Entreegebied, in de Waterlandpleinbuurt, langs de IJdoornlaan en de Zuiderzeeweg. Ook werden er diverse individuele zelfbouw mogelijkheden aangeboden op het nieuw stedelijk gebied Zeeburgereiland, gelegen binnen de ring A10 en zeer centraal tussen IJburg, Noord en het centrum. Achter de groene Ringdijk, tussen de Watergraafsmeer en de Transvaalbuurt ligt het Eenhoorngebied. Vernoemd naar de historische stadsboerderij de Vergulden Eenhoorn. Het Eenhoorngebied is een bestaande wijk, waar de komende jaren ook veel vernieuwing gaat plaatsvinden. Klik hier voor een overzicht van zelfbouwkavels en CPO projecten. Ook op het Amsteleiland zullen diverse luxe kavels beschikbaar komen met elk een eigen ligplaats voor een boot.

Kortom, in 2017 kunnen er weer diverse nieuwe Amsterdamse woningen gerealiseerd worden en BNLA architecten kan daarbij de nodige ervaring en expertise inzetten. Meer weten over zelfbouw en particulier opdrachtgeverschap in combinatie met een architect? Neem contact op met BNLA architecten – 020 636 3981.