Riant wonen op IJburg

droomwoningen op top locatie

27 juli 2017

BNLA architecten is bezig met het realiseren van diverse nieuwbouwwoningen op IJburg. De bouw van de zelfbouw woningen op de kavels 89, 70 en 40 zijn in volle gang en de woning van kavel 7 is inmiddels opgeleverd!

Het casco van kavel 89 (Ligusterhof, Rieteiland Oost), staat en geeft al een goede indruk van de vormgeving en ruimtelijkheid van de woning. De laatste kozijnen worden op hun plek gezet, waarmee de verhoudingen van de ramen en de gevels duidelijk worden. Na de bouwvak zal begonnen worden met het bekleden van de gevels en zullen de gevelmaterialen de uitstraling van de woning zichtbaar maken.

Bij kavel 70 aan de Helmgrasstraat op Rieteiland Oost is het casco van de begane grond verdieping geplaatst en staan de steigers klaar voor de volgende woonlaag. De grote doorkijk door de woning is goed zichtbaar. Hier zullen uiteindelijk twee grote glazen schuifpuien inkomen die het mogelijk maken de woning open te zetten.

Het casco van de woning op kavel 40 aan de Nico Jessekade is inmiddels opgebouwd tussen de andere bouwkavels. Het gezicht van het ontwerp begint daarmee vorm te krijgen. Ook hier zal begonnen worden aan het bekleden van de gevel.

Kavel 7 aan de Larikslaan op Rieteiland Oost is een stuk verder met de bouw en is opgeleverd. Enkele kleine zaken, zoals de tuininrichting lopen nog. Het beeld van deze moderne woning begint aardig compleet te worden.