Warm en minimalistisch woonhuis Amstelveen

Een huis dat perfect aansluit bij de wensen van de bewoners

11 februari 2022

Grootschalige luxe verbouwing

Rust, warmte, natuurlijke materialen én uitzicht op de schitterende tuin. Dit waren de wensen van de nieuwe eigenaren van een jaren ’30 woning aan de Poel in Amstelveen. BNLA architecten maakte het ontwerp voor een grootschalige verbouwing om al deze wensen optimaal te kunnen vervullen. Een high-end plan, compleet met een ruime nieuwe kelder, een royale uitbouw, een riant tuinhuis voorzien van een buitenkeuken én een prachtig zwembad.

Moderne uitbouw

De moderne uitbouw is vormgegeven als een mat zwart volume met een grote raampartij dat fantastsich uitzicht biedt op de tuin en het water. Dankzij deze moderne vormgeving staan het bestaande woonhuis en de nieuwe aanbouw in hoog contrast met elkaar. Door het moderne volume, netzoals het woonhuis, op een grijze plint te plaatsen worden beide volumes op een mooie manier met elkaar verbonden. De grijze plint gaat aan de achterzijde over in een trappartij richting de lagergelegen tuin. Rondom de trap is de tuin verheven waardoor het geheel natuurlijk in elkaar overloopt. Dankzij de witte terrazzo vloer, die zowel buiten en binnen wordt gerealiseerd, lopen interieur en exterieur naadloos in elkaar over. 

Oase van rust

Achterin de tuin is een luxe oase gerealiseerd met een zwembad, buitenkeuken en een tuinhuis. Het tuinhuis wordt verdiept gerealiseerd, waardoor het minder nadrukkelijk aanwezig is en het uitzicht vanuit de woning zo min mogelijk belemmert. In het tuinhuis is een overdekte zitkuil ontworpen waar ’s avonds rondom een haardvuur ontspannen geborreld kan worden. Het zwembad, de buitenkeuken en het terras zijn achter het tuinhuis gesitueerd, waardoor de beleving van een ‘hidden treasure’ extra wordt benadrukt. Dit wordt versterkt door het uitgebeide tuinplan van Studio Siebers.

Maatwerk interieurontwerp

Naast dat BNLA het uitgebreide ruimtelijke plan voor de woning realiseerde, maakte zij ook de ontwerpen voor o.a. de maatwerk keuken, -inbouwkasten en -meubilair. De natuurlijke materialen en kleurtonen die in het hele huis zijn doorgevoerd resulteren in een warm minimalistische uitstraling. Zoals de warmgrijze tinten in de kalkverf die het huis een aards karakter geven. De houten, natuursteen en linnen elementen binnen de strakke opzet, dragen bij aan warme sfeer. De minimalistische lampen en inbouwspots van Modular zijn hier een prachtige aanvulling op. De trappen zijn in samenwerking met Van Brunchem staircases ontworpen en dragen bij aan het exclusieve karakter van de woning.

Zie ook: