Particulier
Business

Villa Loosdrecht opgeleverd

Compleet met bijpassend boothuis

25 mei 2014

BNLA architecten maakte een hedendaags ontwerp dat maximaal profiteert van de mogelijkheid tot vergunningsvrij aanbouwen om zoveel mogelijk woonoppervlak te creëren. Een belangrijk uitgangspunt hierbij was dat de aanbouwen een volledig geïntegreerd onderdeel van het ontwerp moesten uitmaken. Grote glaspuien bieden vanuit de woonkamer, keuken en eethoek eindeloze vergezichten over het waterlandschap. Om deze ruimtes te voorzien van voldoende privacy werd de gevel aan de straatzijde meer gesloten vormgegeven.

Op de begane grond zijn de diverse ruimtes niet in kamers vormgegeven maar in plekken. De keuken, eethoek, woonkamer, televisiehoek en werkplek vloeien op een subtiele manier in elkaar over en worden middels room dividers van elkaar gescheiden. Op deze manier krijgt iedere functie zijn eigen plek en karakter maar blijft het contact tussen de verschillende ruimtes behouden. Aan de waterzijde is een overdekte loggia ontwerpen. De eerste verdieping is voorzien van een ruim dakterras met weids uitzicht over het water.

Met wit stucwerk, grijze lei pannen en naturel hout geeft het materiaalgebruik een luxe en moderne uitstraling die passend is in de directe omgeving.