Villa Bergen aan Zee

Mediteraanse duinvilla aan de Hollandse kust

27 juni 2012

BNLA architecten heeft een besloten prijsvraag gewonnen voor een nieuw te bouwen villa in het duingebied van Bergen aan Zee. De uitnodiging werd verkregen op basis van de eerder gerealiseerde villa in Griekenland.

Na een uitvoerig locatieonderzoek, werd als belangrijk uitgangspunt genomen om het woongedeelte over twee lagen te verdelen. Hierdoor kan er zowel geprofiteerd worden van het uitzicht, als van de directe connectie naar de tuin. Om de twee woonruimten onderling te verbinden is er een grote vide centraal in de woning geplaatst.

Door diverse toepassingen van houten louvres ontstaat een bijzonder spel van licht en zicht. Een bezonningsstudie vormde de aanleiding voor het maken van een ochtend-, middag- en avondterras, zodat de gehele dag van de diverse buitenruimtes gebruik kan worden gemaakt. Vanuit de insnedes in het duinlandschap ontstaan natuurstenen wanden, die zowel het interieur als het exterieur van een warme natuurlijke uitstraling voorzien. Bovendien dragen ze bij aan de binnen- buiten relatie.

Het resultaat is een woning die de sfeer, de openheid en de luxe ademt van een vakantievilla aan de Cote d’Azur of op Ibiza.

Meer voorbeelden zien? Bekijk onze projecten in Bergen e.o.