Verbouwing villa Schoorl

Hoogste punt bereikt!

16 november 2022

De verbouwing van de woning in Schoorl vordert gestaag. Het hoogste punt is bereikt! De contouren van de woning worden goed zichtbaar en de binnenruimtes krijgen steeds meer vorm.

Grootschalige verbouwplan

Zowel het interieur als het exterieur van de bestaande woning sloot niet meer aan bij de wensen van de opdrachtgevers. Daarbij kwam de wens voor extra vierkante meters. De verdiepingen en het dak zijn volledig nieuw opgebouwd, waardoor het mogelijk werd om meer hoogte op de verdiepingen te creëren. De begane grond wordt aan de achterzijde aangebouwd zodat hier een royale leefkeuken ontstaat met groot kookeiland. Door de nieuwe puien aan de achterzijde staat de keuken optimaal in verbinding met de tuin en valt er veel daglicht de woning binnen

Eenheid in het exterieur

Ook de garage wordt volledig vernieuwd en krijgt qua exterieur dezelfde uitstraling als het hoofdgebouw. Bovendien ontstond er voldoende ruimte om in het volume van de garage een ruim kantoor te realiseren dat in directe verbinding met het hoofdhuis staat.

Verduurzamen woonhuis

Om de woning te verduurzamen werden alle gevels geisoleerd. Voor het deel van de woning dat behouden blijft is er voor gekozen om de isolatie aan de buitenzijde toe te passen, zodat de ruimte aan de binnenzijde zo groot mogelijk kan blijven. Vervolgens worden de gevels afgewerkt met wit stucwerk op een basement van langgerekte grijze steenstrips. De aluminium zwarte kozijnen vormen een mooi contrast met het witte stucwerk en geven de woning karakter. Voor verfijning in het materialenpallet worden houten ribben toegepast in de gevels en ook de luifel aan de voor-en achterzijde worden bekleed met hout.