Particulier
Business

Verbouwing luxe woning Amsterdam Zuid

van ontwerp tot realisatie

25 november 2014

BNLA architecten kreeg de opdracht om het ontwerp te maken voor de verbouwing van een woning aan de Amstelkade in Amsterdam. De woning bestond oorspronkelijk uit twee losse appartementen op de begane grond en eerste verdieping. De twee verschillende woonlagen zijn samengevoegd en ruimtelijk verbonden middels een vide met open trap.

Op de begane grond verdelen twee volumes, met daarin een wijnkelder en keuken, de open ruimte van 100m2. De gevlinderde betonvloer, die naadloos door de gehele woning is aangebracht, versterkt het gevoel van ruimte en de verdiepingshoge glazen taatsdeur vormt een transparante scheiding tussen de entree en de leefruimte. Door de plaatsing van een vide aan de achterzijde valt het zonlicht direct in de zithoek beneden terwijl gelijktijdig de dubbele hoogte wordt benadrukt.

BNLA architecten heeft de verbouwing van ontwerp tot realisatie begeleid. Het resultaat is een bijzonder ruimtelijke woning voorzien van lange zichtlijnen, veel zonlicht en een hoogwaardige afwerking.

Fotografie: Studio de Nooyer