Particulier
Business

Verbouwing Landhuis Bergen

Duurzaam karakter voor klassiek landhuis

21 februari 2020

Klassiek landhuis

Op een groot landgoed van 2,8ha staat een klassiek landhuis van ruim 1350 m3, in 1935 ontworpen door Smits en van de Linde Architecten. De nieuwe eigenaren, een gezin waar BNLA architecten al eerder een woonhuis voor ontwierp, kochten dit bijzondere pand om hun ultieme droom mee te kunnen verwezenlijken: een riant en duurzaam buitenhuis, in het groen en voorzien van alle ruimte, luxe en privacy.

Extra comfort

Het bestaande landhuis werd compleet gestript en ontdaan van de niet-originele elementen die door de jaren heen aan het huis waren toegevoegd. De oorspronkelijke uitstraling van het pand wordt zoveel mogelijk in ere hersteld en waar nodig voorzien van moderne materialen en middelen. Voor extra comfort en woongenot wordt er een aanbouw gerealiseerd voorzien van een binnenzwembad, een Wellness en een ruime garage.

Duurzame woning

De buitengevel wordt hoogwaardig geïsoleerd en de oorspronkelijke grijze gevelplint wordt weer teruggebracht. De karakteristieke stalen kozijnen worden vervangen door een hoogwaardige thermisch ontkoppelde stalen kozijn. Om de woning zo duurzaam mogelijk te maken wordt het voorzien van een bodemwarmtepomp, een WTW-installatie, hoogwaardige isolatie in de vloer, kap en gevel, triple beglazing en een zonnepanelenpark op het weiland.

Indrukwekkend interieur

Het interieur krijgt een royale indeling, het woonvertrek wordt zo open mogelijk ontworpen met een prachtig uitzicht over de groene omgeving. De entree is verplaats naar een centrale positie in de woning en voorzien van een ruime vide. Hierdoor krijgt de entree een imposant karakter. De spanten van de rieten kap en de complexiteit van de kapverbinding worden goed zichtbaar in het nieuw ontwerp waarin zoveel mogelijk van de indrukwekkende constructie in het zicht wordt gehouden.