Urban Villa Zuidas

high-end interieurontwerp Xavier

06 januari 2020

Wonen op grote hoogte

Woonicoon Xavier (KENK architecten) aan de Amsterdamse Zuidas bevat 160 woningen, waarvan de indeling en afwerking door bewoners zelf bepaald kan worden. BNLA architecten realiseerde het ontwerp voor het 300 m2 grote appartement op de 18e verdieping. Dit casco opgeleverde appartement werd getransformeerd naar een hoogwaardig, royaal en sfeervol ‘familiehuis’ voor een gezin met drie kinderen. Een geweldige uitdaging op een unieke locatie met een fenomenaal uitzicht over stad en land.

High-end Urban Villa

Het 300m2 vrije vloerveld kreeg een heldere indeling met een uitgebreid programma. De ruime hal biedt lange zichtlijnen en doorzichten op de skyline van Amsterdam. De hal leidt naar de royale eetkeuken voorzien van alle gemakken met luxe kookeiland, gietijzeren AGA fornuis en koffiebar. Naast de keuken is een ruime living, grenzend aan het balkon. Meer privé is de zone met een luxe master ‘suite’ met een study, master bedroom en badkamer ensuite. En om af te sluiten; een kidsroom, drie kinderkamers met badkamers en eindeloos veel bergruimte. Een ‘urban villa’ om bij weg te dromen!

Compleet interieurontwerp

In samenwerking met de Franse interieurstylist Les Amandiers Home werd een compleet interieurontwerp gemaakt waarbij iedere ruimte werd uitgedacht en gematerialiseerd. Niets was te gek: stalen taatsdeuren, eiken houten maatwerkkasten, marmeren badkamers, een uitgebreid luxe lichtplan, balansventilatie met air-spots en een naadloos akoestisch plafond.

Fotografie exterieur: Roos Aldershoff Fotografie