Strakke villa Alkmaar

Van ontwerp tot oplevering

01 januari 2023

Persoonlijk ontwerp

Daar waar eerst een gedateerde jaren ’50 woning stond, is het afgelopen jaar een riante villa verrezen. BNLA architecten kreeg de kans om het ontwerp te maken voor een moderne en luxe nieuwbouwwoning. Naast een persoonlijk en passend ontwerp was er volle aandacht voor energiezuinigheid en voor optimaal wooncomfort.

Minimalistische villa

Het ontwerp van BNLA kenmerkt zich door een samenspel van verschillende volumes, allen met een horizontaal karakter maar verschillend qua materialisatie. De materialen zijn geminimaliseerd tot wit stucwerk en strak metselwerk in combinatie met vergrijsde houten ribben en royale glaspartijen. De voorgevel van de villa is op de straat gericht en heeft een wat gesloten karakter. Aan de achterzijde van het huis opent de woning zich naar de tuin dankzij grote glazen puien. Door de toepassing van stalen luifels ontstaat er een horizontale belijning die de open en gesloten elementen met elkaar verbindt en aan de tuinzijde voor een brede luxe uitstraling zorgt.

Luxe en comfort

In de woonkamer is een zitkuil met haard en panoramaraam gericht op de zij-tuin ontworpen. In het souterrain bevinden zich een thuisbioscoop met bar, gym en de grote technische ruimte. De tuin wordt voorzien van een luxe buitenkeuken en een jacuzzi.

Energiezuinig woonhuis

De villa heeft een duurzaam klimaatsysteem en wordt verwarmd en gekoeld via een warmtepomp en is voorzien van een ventilatiesysteem met warmte terug winning.

Bouwen in een bouwteam

Het afgelopen jaar is er keihard gewerkt om deze villa in bouwteam te realiseren. Binnen dit bouwteam verzorgde BNLA architecten de technische uitwerking en bouwbegeleiding, was bouwbedrijf Pieter de Boer verantwoordelijk voor de realisatie, I+Y voor het interieurontwerp en Van Haneghem voor het ontwerp van de tuin.

Bekijk hier het ontwerp en de 3d beelden van de moderne villa in Alkmaar.

Meer voorbeelden zien? Bezoek de overzichtspagina met nog meer villa’s die BNLA heeft ontworpen. Of bekijk andere projecten in Alkmaar e.o.