Rustig, comfortabel en luxe wonen

vakantiewoning op Ameland

21 december 2017

Villa op Ameland

In samenwerking met Studio Inamatt is heeft BNLA architecten een ontwerp gemaakt voor een vakantiewoning op Ameland. In het verleden werden er door BNLA al duinvilla’s op Schiermonnikoog, Vlieland en Bergen aan Zee ontworpen.

Duinlandschap

De villa is gelegen in een uitgestrekt duinlandschap. Als onderdeel van de ontwerpopgave is het landschap op een natuurlijke manier verweven in de architectuur. Door slim gebruik te maken van de hoogteverschillen ontstond er de mogelijkheid om daglicht in de kelder te creëren. Hierdoor werd het mogelijk om veel voorzieningen zoals slaapkamers, badkamers, berging in de kelder op te nemen. De woonlaag op de begane grond biedt alle ruimte om in alle rust te genieten van het weidse uitzicht.  Op deze woonverdieping vind je, onder andere, een leefkeuken en speel- en leesplek met een directe verbinding naar buiten. Hierdoor worden binnen en buiten met elkaar verbonden.

Splitlevel

De hoogteverschillen  in de verdiepingsvloeren refereren naar het golvende duinlandschap die door de grote glaspartijen te bewonderen zijn. Dit speelse effect is ook trapsgewijs door getrokken naar de gastenkamer, die als een los volume boven de leefkeuken hangt. Het ontwerp is een moderne interpretatie van een houten schuurwoning, die je veel tegenkomt op het eiland. Kenmerkend aan het interieur zijn de houten spanten die voorzien zijn van een white wash afwerking. Hierdoor krijgt de villa een warme maar ook een strakke en moderne uitstraling.