Ruime nieuwbouw villa Heemstede

binnen & buiten in optimale verbinding

18 oktober 2019

BNLA architecten werd uitgedaagd om op een prachtig gelegen kavel in Heemstede een ruime nieuwe villa te ontwerpen. Door de grenzen van het bestemmingsplan op te zoeken en te combineren met de maximale mogelijkheden van vergunningsvrij bouwen is het gelukt om een groter volume te creëren en het woonoppervlakte te maximaliseren.

Het resultaat is een luxe en ruime woning, bestaande uit een hoofdvolume met daaromheen een langgerekte aanbouw. Het hoofdvolume heeft een klassiekere vorm terwijl de aanbouw modern en transparant ontworpen is en zich volledig opent naar de achtertuin en het aangrenzende natuureiland. De weidsheid en het groen van de omringende tuin is in iedere binnenruimte voelbaar waardoor een serene rust in het huis ontstaat. Weloverwogen raamopeningen bieden vanuit elke kamer een omkaderd zicht op het groen.

Het dak van de aanbouw is een verbindend element voor de belangrijkste woononderdelen en versterkt de relatie tussen binnen en buiten. Daar waar het dak overgaat naar de buitensauna creëert het een overdekt terras tussen de zuidtuin en het natuureiland in. Deze plek functioneert als buitenkamer en zorgt voor een geleidelijke overgang van binnen naar buiten: een heerlijke plek om avonden lang door te brengen rondom een lange tafel, vlakbij de houthaard en met een buitenkeuken binnen handbereik.

De gevels van wit baksteen en het rieten dak geven de woning een eigentijdse uitstraling. De combinatie met houten accenten en zwarte kozijnen geeft de woning een modern én sfeervol karakter.

Begin 2020 wordt gestart met de bouw van het souterrain. Aansluitend zal de villa worden gerealiseerd zodat eind 2020 de woning opgeleverd kan worden.

Bekijk meer projecten van BNLA Architecten in Zuid-Kennemerland.