Ruim, luxe én duurzaam wonen

Nieuwbouw villa op basis van gelamineerd hout

08 oktober 2021

Een luxe en ruime villa die toch betaalbaar is. Dat klonk in eerste instantie als een lastige opgave. BNLA ontwierp een woning op basis van een prefab houtconstructie waardoor het geheel goed betaalbaar gerealiseerd kon worden. Daarnaast resulteert deze prefab bouwmethode in een snelle bouwtijd en is het bovendien een zeer duurzaam bouwsysteem.

Eindeloos veel ruimte

Naast mooi en betaalbaar moest deze vrijstaande villa ook zo groot mogelijk worden. BNLA architecten onderzocht daarom de mogelijkheden voor maximaal vergunningsvrij uitbouwen en het realiseren van vergunde aanbouwen. Hierdoor kon het originele bouwvlak fors worden vergroot. Dankzij deze aanpak was er op de begane grond ruimte voor een grote living met aangrenzende keuken en eethoek die ruimtelijk met elkaar verbonden werden door royale zwarte aluminium kozijnen aan de tuinzijde. Een grote overdekte veranda met een ruime eethoek maakt de verbinding met de tuin aan het water compleet. Daarnaast telt het huis 1 ruime master suite met aangrenzend dakterras, inloopkast en badkamer ensuite en nog eens 3 ruime slaapkamers, 2 badkamers, een werkkamer en een thuisbibliotheek.

Prefab houtbouw

M.u.v. van de betonnen fundering zal de totale woning opgebouwd worden met houten wanden en vloeren van eerste klas kwaliteitshout Kerto LVL. Dit is hoogwaardig gelamineerd fineerhout van Metsä Wood dat op ontelbare wijzen kan worden toegepast. Doordat de fineren 10% verdicht zijn, kunnen er relatief hoge sterkten en stijfheden aan het product ontleend worden. Hierdoor hoeven er in de gehele woning slechts twee stalen liggers toegepast te worden. Naast deze duurzame bouwmethode werd de villa ook voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en wtw-units.

Kortom; BNLA bewijst met het ontwerp van deze nieuwbouwvilla dat architectuur, luxe, ruimte, duurzaamheid én betaalbaarheid een goede combinatie kunnen zijn!