Particulier
Business
terug naar blog

Particuliere villa Park 16Hoven

Luxe & groen wonen in Rotterdam

30 november 2018

BNLA is gevraagd om een ontwerp te maken voor een droomhuis op één van de vrije kavels van Park 16Hoven. Het betreffende kavel grenst met zijn brede achtertuin aan het water en heeft een prachtig uitzicht op het groen. Om maximaal van dit uitzicht te profiteren heeft BNLA ervoor gekozen het huis in de breedte op het kavel te zetten waardoor zo veel mogelijk vertrekken worden verbonden met deze mooie zijde.

De gevel van de woning bestaat uit strak wit stucwerk gecombineerd met een grove plint van grijs natuursteen. In de gevel zijn op een speelse, maar zorgvuldige manier openingen gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de oriëntatie van het huis en mooie zichtlijnen. Zo is er vanaf de werkruimte op de verdieping een fraai uitzicht op de skyline van Rotterdam. Bij de indeling van de woning is er een duidelijke scheiding gemaakt tussen de leef en slaapvertrekken. De woonkamer, keuken, eetkamer en studeerkamer staan in directe verbinding met elkaar en krijgen door de hoge vide extra ruimtelijkheid en een gevoel van luxe.

De woning wordt zo gebouwd dat het gebruik van energie bijna neutraal is. Door de woning goed te isoleren, energiezuinige apparatuur en LED verlichting toe te passen wordt in de basis het energieverbruik zo laag mogelijk. Daarnaast wordt er een zeer duurzame installatie toegepast bestaande uit een warmtepomp met grondboringen gecombineerd met een grote hoeveelheid zonnepanelen op het dak. Deze zonnepanelen zijn in het dakvlak geïntegreerd zodat ze volledig opgaan in de architectuur van de woning.