Oplevering villa Alkmaar nadert

Duurzaamheid en esthetiek gaan hand in hand

01 september 2022

De oplevering van de unieke villa in Alkmaar is in zicht. Medio 2020 maakte BNLA de eerste schetsen voor de nieuwbouw en na een vruchtbare ontwerpfase volgden het vergunningstraject en een voorspoedig bouwproces. Nu, na ruim 2 jaar, is het einde van het proces in zicht en kunnen de bewoners zich klaar gaan maken voor het leven in hun droomhuis.

Duurzaamheid

Behalve een mooi en royaal huis, speelde duurzaamheid een belangrijke rol voor de toekomstige bewoners. Voor het verwarmen en koelen van de woning is daarom gekozen voor een warmtepompsysteem met een gebalanceerde ventilatiesysteem en een klimaatvloer. De warmtepomp haalt in de winter de warmte uit de grond en in de zomer wordt de warmte uit de woning onttrokken. Met het gebalanceerde ventilatiesysteem wordt frisse buitenlucht in de winter voorverwarmd met de warme lucht van binnen. Zomers wordt de warme buitenlucht middels de klimaatvloer gekoeld de woning binnengebracht, waardoor een energie slurpende airco installatie niet nodig is.

Esthetiek

Jammer genoeg zijn de benodigde ventilatieroosters vaak geen esthetische verrijking voor het interieur. Daarom zijn in deze villa de roosters geïntegreerd in speciale verlichtingsspots zodat deze uit het zicht zijn weggewerkt.

Ook aan de buitenzijde van de woning is rekening gehouden met het binnenklimaat. Door op de zuidkant luifels te ontwerpen, ontstaat er in de zomer meer schaduw in de woning. In de winter kan de zon door zijn lage stand juist diep de woning in schijnen en draagt op deze manier bij aan het verwarmen van de villa.

Een goede akoestiek draagt ook bij aan een duurzame leefomgeving. Daarom is het hele huis voorzien van een minimalistisch akoestisch plafond, dat niet te onderscheiden is van een gestukt plafond.

Domotica

De woning wordt voorzien van een geavanceerd domoticasysteem dat onder andere de aansturing van ventilatie, verwarming, verlichting, muziek en raambekleding regelt. Alle onderdelen zijn centraal aan te sturen, te automatiseren en te monitoren. De verschillende systemen communiceren onderling met elkaar en dit resulteert in een compleet afgestemd systeem. 

Bouwteam

Om de complexiteit van installaties te kunnen realiseren en de gewenste esthetische uitstraling te kunnen behalen is in een kundig bouwteam samengesteld. Binnen het bouwteam werken opdrachtgevers, aannemer, onderaannemers, installateur en architect nauw samen. Alle partijen zijn vanaf een vroeg stadium bij het project betrokken en werken vanaf de start samen om tot goede en mooie oplossingen te komen. En dit is zichtbaar in de kwaliteit van het eindresultaat.

Bekijk hier het ontwerp en de 3d beelden van de moderne villa in Alkmaar.

Meer voorbeelden zien? Bezoek de overzichtspagina van alle villa projecten waar BNLA aan gewerkt heeft. Of bekijk onze overige projecten in Alkmaar e.o.