Oplevering uniek appartement Amsterdam

Van casco tot compleet loft

10 juli 2020

Na het succesvolle ontwerp- en realisatieproces van een duurzaam interieur in Patch 22 in Amsterdam Noord, werd BNLA opnieuw gevraagd om een ontwerp te maken voor een casco loft. Dit keer in het naast gelegen appartementengebouw Top-up, naar het ontwerp van architect Frantzen et al.

Voor een jong stel met een baby’tje op komst, realiseerde BNLA een eigentijds ontwerp dat in de toekomst voldoende ruim zou zijn om mee te kunnen groeien met het gezin. De open plattegrond van 100m2 was dankzij een dubbel vloersysteem, met in de tussenruimte voldoende maat voor alle installaties, compleet vrij indeelbaar. Dit gaf zowel de opdrachtgevers als BNLA alle ontwerpvrijheid.

Het ontwerp van BNLA wordt gekenmerkt door een 10 meter brede servicewand met daarin de entree, de badkamer en een werkplek. Dit helder witte volume met verlaagd plafond vormt een mooi contrast met de ruime living met hoge betonnen plafonds. In de living bevinden zich de zithoek, keuken en een eethoek. In deze loftachtige ruimte vormt een houten kastenwand de scheiding naar de slaapvertrekken. Hierdoor wordt de ruimte optimaal benut.

Het interieur kreeg een jong en eigentijdse karakter voorzien van een grijze gietvloer, maatwerkmeubels van duurzaam geperst bamboo en champagnekleurige kranen. Het zwarte leidingwerk met opbouwspots vormt een mooi contrast met het rauwe betonnen plafond.

De oplevering vond in juni 2020 plaats. Alle maatwerkmeubels worden momenteel geplaatst en de losse meubels zullen deze maand nog geleverd worden. Dan is de afronding van het loft in Top-up een feit.

Meer voorbeelden zien? Bekijk onze overige loft projecten.