Oplevering stadsvilla Amsterdam

Exclusieve & duurzame woning in de binnenstad

24 april 2020

Op de plek waar ooit een mooi koetshuis stond, werd een garage gebouwd. De oude garage maakt onlangs plaats voor een exclusieve en duurzame stadsvilla. Nu, na een jaar bouwen, is de oplevering een feit.

Op het eerste oog gaat het pand op in de straatwand, maar de details zijn luxe en strak. Het interieur voelt al subtiel en zacht zonder dat er ook maar een meubel in staat. Het is bovendien één van de eerste woningen met een bodemwarmtepomp in het centrum van de stad.

De nieuwe woning is een moderne interpretatie van een traditioneel grachtenpand. Door gebruik van exclusieve materialen en ingrepen, ontstaat er een eigentijds gevelbeeld zonder afbreuk te doen aan de bestaande bebouwing. Dit is terug te zien in het gebruik van de ambachtelijke rode baksteen en de gietijzeren hekwerken. De traditionele rollaag wordt afgewisseld met een moderne stalen liggers. Op deze manier worden moderne ingrepen met traditionele elementen verenigd.

Deze vormtaal wordt consequent toegepast in het interieur van de woning, waar, door gebruik van een houten balkenlaag en leemstuc, een minimalistische maar warme sfeer is ontstaan .