Ontwerp loft Amsterdam

transformatie van winkel naar industriële lofts

14 maart 2016

BNLA architecten realiseerde het ontwerp voor tien luxe loft-appartementen in Amsterdam. De vormgeving van de appartementen doet, dankzij de betonnen plafonds, stalen kozijnen en industriële afwerking, denken aan de luxe citylofts in New York.

Het pand waar vroeger de Albert Heijn gevestigd was, ging totaal op de schop. Bij de voormalige expeditie-ingang werden de oude rolluiken veranderd in een luxe stalen pui, die gaat fungeren als hoofdentree.Tevens werd het laagbouwdeel voorzien van dakterras. Dankzij een slimme schakeling van de woningen wist BNLA de beschikbare ruimte optimaal te benutten om zoveel mogelijk woon- en buitenruimte te creëren. Bij de voormalige expeditie-ingang fungeert een luxe stalen pui als hoofdentree. Op het dak van de laagbouwdeel werd een collectieve daktuin gerealiseerd

Het hoofdgebouw is tijdens de bouw in 1952 nooit afgemaakt vanwege privaatrechtelijke belemmeringen. BNLA architecten verkreeg een nieuwe omgevingsaanvraag voor het afbouwen van het blok en voor het realiseren van lofts op de voormalige opslagverdieping van de Albert Heijn. Op de begane grond is de thans de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) gevestigd.