Particulier
Business

Ontwerp ‘de Zuidhoek’ in Nieuwkoop

moderne nieuwbouwwoning door een architect

03 november 2013

BNLA architecten heeft de opdracht gekregen om een woning te ontwerpen binnen het Nieuwbouwproject ‘de Zuidhoek’ in Nieuwkoop, nabij de Nieuwkoopse plassen.

Op verschillende eilanden worden in totaal 92 woningen gerealiseerd die allemaal direct aan het water liggen en een aanlegsteiger voor een boot zullen krijgen.

BNLA werd gevraagd als architect voor kavel 10. Op dit kavel zal een huis verrijzen dat qua ontwerp in het verlengde ligt van eerdere door BNLA ontworpen woningen. Het huis heeft een klassieke structuur met zadeldak en grote overstekken, maar het materiaalgebruik, het interieur en de uitstraling huis van het huis zijn modern. De gevel is afwerkt met houten latten, stucwerk en een luxe lange baksteen. Deze steen is 2 x zo lang als een normale steen en heeft derhalve een luxe en eigentijdse uitstraling.

Voor het ontwerp van de indeling is de keuken centraal in de woning geplaatst en de woonkamer is hier rondom gelegd. Ter plaatse van de zithoek heeft de woonkamer extra veel hoogte onder de schuine kap. Verder zijn er diverse leuke doorzichten in de woning gemaakt.