Ontwerp casco loft Amsterdam

in samenwerking met Studio Nest

10 december 2017

In het nieuwe Amstelkwartier werden in het nieuwbouwproject @Amstel, 44 koop- appartementen gerealiseerd. BNLA architecten werd gevraagd om voor één van deze woningen een luxe en eigentijds ontwerp te realiseren. Dit appartement heeft een fantastisch uitzicht over de Amstel en de stad: een betere basis voor een persoonlijk ontwerp konden de architecten zich niet wensen!

Casco loft

De trotse eigenaren van dit casco loft waren opzoek naar een nieuw huis dat, na een dag hard werken, een plek van rust zou vormen midden in de stad! Het echtpaar, met vijf uitwonende kinderen, waren toe aan een nieuwe luxe woonhuis voor henzelf maar ook naar een plek waar genoeg ruimte zou zijn voor veel mensen over de vloer. Met de aankoop van dit ruime appartement met fraai uitzicht over de Amstel was de basis voor deze wensen gelegd. Aan BNLA architecten de schone taak om het gevoel van rust, ruimte en luxe te vertalen naar een persoonlijk ontwerp.

Wonen met uitzicht

Het ontwerp is helder van opzet. Het appartement bestaat uit twee beuken van 6 meter breed en 14 meter lang. Een van de twee beuken, die met het meest waanzinnige uitzicht, is voorzien van twee ruime balkons. In deze

ruimte wordt de woonzone gecreëerd uitgerust met een zit-en eethoek. Voor de kookliefhebbers in het huis wordt ook een luxe keuken ontworpen, geheel met inbouwkasten en groot kookeiland. Vanachter het kookeiland is er prachtige zicht op de Amstel en de spectaculaire hoogbouw aan het water. Via de grote pui is het avondterras vanuit de keuken makkelijk bereikbaar.

Luxe hotelsuite

De naastgelegen beuk wordt door middel van één centraal volume opgedeeld in diverse plekken. Het volume is bekleed met donker eikenhoutfineer en herbergt een badkamer, toilet, berging en ruim 5m1 inbouwkast. In het volume zijn schuifpanelen opgenomen die de grote ruimte in verschillende zones kunnen opdelen. Zo ontstaan een entree, master bedroom en logeerkamer. Ter plaatse van de entree is een bankje in het volume opgenomen waar gasten en bewoners zich kunnen klaarmaken voor vertrek.

De master bedroom ademt de sfeer van een luxe hotelsuite. Vanuit het bed is er prachtig uitzicht over het water. De aangrenzende badkamer straalt de luxe uit en vormt een perfecte plek om te rust te komen.

Daglicht

In woonkamer en keuken zijn maatwerk inbouwkasten ontworpen die qua materialisatie perfect aansluiten op het eikenhouten volume t.p.v. de master bedroom. Door de kasten en functies vrij van de gevel te ontwerpen heeft invallend daglicht vrij spel en valt er volop licht de woning in. De donkere volumes vormen een mooi contrast met de heldere lichte basis van de woning. Kleuren en materialen worden consequent door de hele loft toegepast zodat er naast bijzonder materiaalgebruik ook eenheid en rust wordt gecreëerd.

BNLA architecten is er in geslaagd de wensen van de opdrachtgevers te vertalen naar een licht, warm en ruim stadsappartement waarin een rijke afwerking zorgt voor een luxe woonbeleving.

Meer voorbeelden zien? Bekijk onze overige loft ontwerpen.

Fotografie: Wim Hanenberg