Particulier
Business

Luxe bungalow Badhoevedorp

opgeleverd na een voorspoedig bouwproces

13 maart 2018

De vrijstaande bungalow in Badhoevedorp was zeer verouderd. De vormgeving van het pand voldeed niet meer aan de moderne wensen en het interieur was gedateerd. BNLA architecten werd ingeschakeld om de woning te voorzien van een totale make-over. Het bureau maakte een ontwerp waarbij zowel de gevels als de ruimtelijke indeling op de schop gingen. Het resultaat is een luxueuze ruime bungalow met een moderne uitstraling.

Het woonoppervlak van de bungalow werd uitgebreid met een grote uitbouw en met twee glazen doorgangen verbonden met het woonhuis. De bestaande gevels werden geïsoleerd en voorzien van strak wit stucwerk op een basement van grijs natuursteen. De horizontaliteit van de geschakelde volumes wordt benadrukt door het panoramaraam aan de voorzijde. De structuur van houten latten naast het raam maakt de verbinding naar de garagedeuren in de uitbouw.

De indeling van de bungalow kreeg een ruime opzet met lange zichtlijnen en heldere ruimtes. De woonkamer en eethoek werden in één ruimte vormgegeven en middels een natuurstenen element, met daarin de televisie en gashaard, van elkaar gescheiden. De maatwerk design keuken vormt een verbindend element tussen de beide functies.

Alle ruimtes in de bungalow zijn gemoderniseerd en voorzien van de luxe materialen en moderne afwerkingen. Vanuit alle kamers is er een optimale verbinding met de aangrenzende tuin.
BNLA is er in geslaagd een gedateerde woning te voorzien van een moderne nieuwe jas en het interieur volledig te vernieuwen en aan te passen op de moderne wensen en mogelijkheden.