Particulier
Business

Omgevingsvergunning woning Nieuwkoop verleend

Recentelijk is de omgevingsvergunning voor de bouw van een woning in Nieuwkoop verleend. De bouw zal op korte termijn gaan aanvangen. Eerder kreeg Bloem en Lemstra Architecten de opdracht om een ontwerp te maken voor een woning in het nieuwbouwproject ‘de Zuidhoek’. Hierbij worden in meerdere fasen in totaal 93 woningen gerealiseerd. Het bestemmingsplan geeft vrij strikte bepalingen aangaande de bouwvolumes. De woning moest uit een hoofdvolume en een bijvolume bestaan. Tevens zijn dakhelling en maximum hoogte voor het gehele project vastgelegd.

Bloem en Lemstra Architecten ontwierp een woning met een warm moderne uitstraling. Het hoofdvolume bestaat uit wit stucwerk op een plint van een langgerekte baksteen. In dit hoofdvolume zijn enkele insneden gemaakt voor grote puien. Deze insneden zijn afgewerkt met een houten kader. Het bijvolume is afgewerkt met houten latten. Het geheel geeft een elegante combinatie van strakke maar ook warme materialen.

De keuken ligt centraal in de woning en de woonkamer is hier rondom gelegd. Ter plaatse van de zithoek heeft de woonkamer extra veel hoogte onder de schuine kap. Verder zijn er diverse leuke doorzichten in de woning gemaakt.

Share