Nominatie ‘Best Project 2019’

Startsmart Urban Lofts genomineerd door Archilovers

09 december 2019

De StartSmart Urban loft van BNLA architecten is genomineerd voor de Best archilovers Project 2019.

BNLA architecten maakte het ontwerp voor de high-end loft appartementen in twee desolate toren in Amsterdam. Het ‘startsmart-living’ concept gaat uit van kleine wooneenheden met een hoge afwerking waardoor de ruimtes aantrekkelijk zijn voor de jonge professionele starters op de woningmarkt. Door de toevoeging van een ruime hoogwaardig afgewerkte foyer wordt ontmoeting en samenkomst gestimuleerd.

In samenwerking met Bureau Fraai is in elk loft een 3D meubelobject geïntroduceerd dat plaats biedt aan keuken, badkamer, kledingkasten en mezzanine met hoogslaper en dat de ruimte op een elegante manier indeelt. Daarbij is een mooi contrast ontstaan tussen de ruwe betonconstructie van het pand en de verfijnde houten interieurelementen. Het naast elkaar bestaan van deze verschillende materialen en structuren vat heden en verleden samen in een harmonisch ontwerp dat zowel industrieel als luxueus is.

De samenwerking tussen BNLA architecten en Bureau Fraai combineert het beste van twee partijen met een geslaagd resultaat: high-end wonen in een hoogwaardig woongebouw dat onder architectuur gebouwd- en verbouwd is.

Meer loft projecten zien? Bekijk de overzichtspagina.

Fotografie: Studio de Nooyer

Interieurarchitect: Bureau Fraai