Moderne verbouwing in Amsterdam Zuid

Van ontwerp naar realisatie

20 augustus 2018

De opdrachtgevers van de woning in Amsterdam Zuid hadden de wens voor een heldere indeling met overzichtelijke ruimtes, mooie zichtlijnen en veel licht. BNLA architecten is met deze uitgangspunten aan de slag gegaan om voor de verouderde woning een nieuw ontwerp te maken en uit te breiden met een souterrain.

Het eerste onderdeel van de verbouw is het maken van een nieuwe kelderbak. Een nauwe samenwerking tussen architect, constructeur en aannemer is hierbij belangrijk. Vooral omdat alle bovenliggende verdieping voor een groot deel steunen op de nieuwe constructie. Inmiddels is de operatie geslaagd, zijn de eerste binnenwanden geplaatst en wordt langzaam zichtbaar hoe de ruimtes aanvoelen. Er komt een brede gang die in verbinding staat met een patio en trap naar buiten. Zo komt er veel licht naar binnen en samen met een uitzonderlijk hoog plafond vormt het souterrain zo een extra volwaardige woonverdieping.

In de volgende fase wordt de verdere afbouw gerealiseerd: Op de begane grond en verdieping worden de binnenwanden geplaatst zodat ook hier de ruimtes zichtbaar worden. Vervolgens wordt het vooraf bedachte lichtplan gerealiseerd, de keuken en nieuwe ensuitekast uitgevoerd en uiteindelijk de eiken houten vloer gelegd. Bijzonder element zijn de stalen kozijnen die de centrale hal en de woonvertrekken met elkaar verbinden. Deze worden in een bronzen tint uitgevoerd en zorgen zo voor een subtiel kleuraccent in de woning.

Meer verbouwingsprojecten van BNLA bekijken? Ga dan naar de overzichtspagina van luxe verbouwingen. Of bekijk onze andere projecten in Amsterdam-Zuid.