Particulier
Business

Luxe woning ‘De Krijgsman Muiden’

Zelfbouwen in het kruitbos met architect BNLA

15 juli 2019

Op korte afstand van Amsterdam, richting het Gooi, komt in Muiden een grote nieuwe woonwijk ‘De Krijgsman’ waar in totaal 1300 woningen zullen worden gebouwd.

Ieder deelplan van ‘De Krijgsman’ heeft een eigen sfeer, woningaanbod en architectuur. In het voormalige kruitbos komen zo’n 200 woningen in een parkachtige setting, in verschillende wijkjes. Zo is er in ‘De Erven’ ruimte voor exclusieve ‘estates’ die geschikt zijn voor particuliere zelfbouw.

Waar ooit de oude fabrieksgebouwen stonden, komen nu de luxe vrijstaande woningen met eigen aanlegplaatsen voor boten. De bomen dienden vroeger voor productie van houtskool. Toen de productie van buskruit stopte bleven de bomen. De bomen dienden ooit als buffer in het geval van explosies. Het bos kreeg de naam ‘het kruitbos’.

BNLA architecten zal, na villa Somerhof, opnieuw een samenwerking aangaan met de Nicemakers. Gezamenlijk hebben ze de opdracht gekregen om een vrijstaand woonhuis te ontwerpen op het grootste kavel van het plangebied, ca. 1500 m2, gelegen in het bos en aan het water.

voor meer informatie: dekrijgsmanmuiden.nl