Luxe verbouwing Amsterdam Zuid

met nieuw souterrain en grote uitbouw

20 september 2021

Tijd voor verbouw

Aan het 215m2 grote dubbele benedenhuis aan de Frans Van Mierisstraat was al jarenlang niets meer gedaan. Het interieur was verouderd en niet optimaal ingedeeld waardoor het donker was en de ruimtes niet goed in verhouding waren met elkaar. Bovendien was de kelder 47 m2 groot maar te laag om in te staan en daardoor niet goed te gebruiken. Voldoende reden om dit – in de basis prachtige – huis eens grondig te verbouwen en aan te passen op de woonwensen van de nieuwe bewoners.

Ruimte creëren

Voordat de huiseigenaren bij BNLA aanklopten hadden zij hun wensen al duidelijk voor ogen. Het huis moest een fijn familiehuis worden, met voldoende (speel)ruimte voor hun drie jonge kinderen, voor ieder een gelijkwaardige slaapkamer en een kinderbadkamer. Maar ook voor henzelf diende er fijne plekken in huis te zijn. Een sfeervolle woonkamer, een ruime eetkeuken met coffeecorner, een fijne werkkamer en een royale master suite met inloopkast en privé badkamer. Ook eventuele logeés werden niet vergeten waardoor er een logeerkamer met eigen badkamer op de wensenlijst stond. Kortom, een groot programma voor dit Amsterdamse benedenhuis.

Nieuw souterrain

Om alle wensen in het huis te kunnen realiseren werd de ondiepe kelder uitgediept en vergroot tot een volwaardig souterrain van 78 m2. De begane grond en eerste verdieping werden voorzien van een nieuwe luxe uitbouw over 2 woonlagen. Door de toepassing van grote bronskleurige stalen puien werd de verbinding met de tuin geoptimaliseerd en worden de binnenruimtes nu gevuld met veel daglicht.

Gezinshuis in Amsterdam

Het resultaat is een ruim en luxe gezinshuis met een fijne verbinding met de tuin. En dat middenin Amsterdam! De originele klassieke details in het huis, zoals marmeren lambrisering en terrazzo vloeren, werden gekoesterd. Daar werden sfeervolle en moderne elementen aan toegevoegd waardoor er een harmonieus geheel van oud en nieuw is ontstaan.

De verbouwing is in 2021 afgerond en de bewoners hebben hun intrek genomen. Daarmee is het werk van BNLA architecten afgerond en kan het gezin gaan genieten van hun unieke Amsterdamse familiehuis.

Bekijk meer luxe verbouwingen of andere projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid.