Luxe landhuis Bergen

Complete verbouwing onder begeleiding van BNLA

17 december 2021

Villa met wellness en zwembad

De verbouwing van het riante landhuis in Bergen vordert gestaag. Na een grondige interne verbouwing worden momenteel de werkzaamheden aan het exterieur van het pand afgerond en is er gestart met de realisatie van een luxe uitbouw t.b.v. de wellness en een binnenzwembad.

Totaalontwerp

BNLA realiseerde het totaalontwerp waarin de ruimtelijke indeling werd geoptimaliseerd en tot in de kleinste details werd uitgewerkt. De villa kreeg een royale indeling waarbij de woonvertrekken zo open mogelijk ontworpen werden, met een prachtig uitzicht over de groene omgeving. De entree werd verplaats naar een centrale positie in de woning en voorzien van een ruime vide. Hierdoor kreeg de entree een imposant karakter.

Naast dat BNLA het ontwerp voor de villa realiseerde was zij ook verantwoordelijk voor de vergunningsaanvraag, technische uitwerking, de totstandkoming van het bouwteam en de bijbehorende bouwbegeleiding. 

Oorspronkelijk uitstraling

Het bestaande landhuis werd tijdens de verbouwing compleet gestript en ontdaan van niet-originele elementen die door de jaren heen aan het huis waren toegevoegd. De oorspronkelijke uitstraling van het pand werd zoveel mogelijk in ere hersteld en waar nodig voorzien van moderne materialen en – toepassingen.

Duurzame villa

De buitengevel werd hoogwaardig geïsoleerd en de oorspronkelijke grijze gevelplint weer teruggebracht. De karakteristieke stalen kozijnen werden vervangen voor hoogwaardige thermisch ontkoppelde stalen kozijnen. Om de woning zo duurzaam mogelijk te maken werd deze voorzien van een bodemwarmtepomp, een WTW-installatie, hoogwaardige isolatie in de vloer, kap en gevel, triple beglazing en een zonnepanelenpark op het weiland.

Meer villa ontwerpen van BNLA architecten zien? Bekijk onze villa overzichtspagina. Of bekijk onze overige projecten in Bergen.