Indrukwekkende verbouwing Amsterdam

Van persoonlijke wensen naar een uniek ontwerp

15 april 2022

Bijzondere woonwensen

Het vertalen van persoonlijke woonwensen naar een uniek ontwerp is een boeiende uitdaging. Zo ook bij de grootschalige verbouwing van deze ruime stadswoning van 600m2 in de binnenstad van Amsterdam. De bestaande woning was hokkerig en donker en voorzien van veel smalle gangen. De opdrachtgevers wensten meer openheid, een ‘grand entree’ met ontvangstruimte en sterke verbinding met de bovengelegen verdiepingen. De vierde verdieping moest volledig in het teken van entertainment komen te staan, met verwarmde snookertafel, ouderwetse speelkasten en voldoende ruimte voor grote feesten.

Theatrale trappartij

Ter plaatse van de entree werd een grote vide ontworpen waarin het bestaande trappenhuis plaats maakte voor een compleet nieuwe trap. De nieuwe theatrale trap vouwt zich om de huislift heen, die bekleed is met eikenhouten delen en ribben. Dankzij de vide valt het daglicht tot diep in de woning in. Ter plaatse van de entree is de gewenste ‘ontvangstruimte’ ontworpen, die is voorzien van een ruime zithoek met grote openhaard, mini bar en snookertafel.

Maatwerk interieur

Op de eerste verdieping bevindt zich een riante keuken met bar. De keuken en maatwerk kasten zijn in samenwerking met Dexter Interieur ontworpen. De eetkamer en woonkamer met openhaard hebben een klassiek karakter gekregen. Op de tweede en derde verdiepingen bevinden zich de slaapkamers, badkamers, inloopkasten en werkkamers.

Groen dak

Bovenin het trappenhuis is een glazen daklicht gerealiseerd dat automatisch geopend kan worden. Via een nieuwe stalen trap met glazen treden is het dakterras te bereiken. Het dakterras is voorzien van een buitenkeuken en wordt omringd door een bio divers groen dak en een viertal fruitbomen.

Bekijk meer luxe verbouwingen of andere projecten die wij hebben gerealiseerd in Amsterdam-Zuid.