High end villa Utrecht

droomhuis vol luxe

26 oktober 2021

Uniek karakter

In Utrecht zal een gedateerde bungalow plaats maken voor een high end nieuwbouwwoning met een bijzondere verschijningsvorm. BNLA architecten ontwierp met veel enthousiasme en aandacht dit woonhuis waar luxe de standaard is.

Maximale verbinding met de tuin

Het nieuwe woonhuis werd op een typische manier op het kavel ontworpen zodat de tuin rondom de woning maximaal aan de zonzijde kwam te liggen. Door deze ligging ontstond er aan de noordzijde van de villa een omsloten patio die ruimte zal bieden aan een buitenzwembad. Aan de tuinzijde is onder een luifel een overdekt buitenterras ontworpen, compleet met knusse gashaard.

Rijke materialen

De lange horizontale belijning van de villa sluit aan op de bebouwing in de wijk. En ook dit pand wordt verrijkt met eigenzinnige volumes met schuine dakvlakken. Het grijs-beige metselwerk werkt als solide basis en geeft de villa een luxe uitstraling. Gevelopeningen worden afgewisseld met een donker houten gevelbekleding, wat voor een warme afwisseling zorgt naast het strakke metselwerk. De luifels en overstekken werken als verbindend element tussen de verschillende volumes en materialen.

Luxe en ontspanning

Het pand heeft een royale entree gekregen die overgaat in een theatrale gang die de gehele woning doorkruist. Vanuit deze centrale zone worden alle woonvertrekken, slaapkamers (met ieder een eigen badkamer) en een kantoor aan huis ontsloten. De 100m2 grote kelder is ingericht voor optimale ontspanning met een wijnkelder, gym en wellness.

Het geheel is ontworpen met een mooie balans tussen openheid en geslotenheid. De hoogteaccenten geven de woning karakter, zowel aan de buitenzijde als in de betreffende ruimtes zelf. Dankzij het programma, materiaalgebruik, de ruime opzet van de vertrekken en de verbinding met de tuin is deze villa een huis om van te dromen.

Bekijk ook de overige villa’s waaraan BNLA architecten heeft gewerkt.