High-end verbouwing Amstelveen

Luxe en ruim wonen aan het water

28 maart 2023

Amstelveen is weer een parel rijker! De afgelopen maanden is door een compleet bouwteam hard gewerkt om een luxe verbouwing van een woonhuis aan De Poel in Amstelveen te realiseren. En na dat harde werk, is de oplevering nu bijna in zicht. Dankzij een intensief proces met de opdrachtgevers, BNLA architecten en alle uitvoerende partijen is er een prachtig resultaat gecreëerd. Het resultaat is om bij weg te dromen. Aan ieder detail is gedacht en werkelijk ieder hoekje is uitgewerkt.

Totale transformatie

Doordat de bestaande woning niet aansloot bij de woonwensen van de nieuwe bewoners, is er gekozen voor een totale transformatie met een riante uitbouw, compleet met een volledig nieuw souterrain en een luxe tuinhuis met zwembad. De buitenschil van deze jaren ‘30 woning is volledig gerenoveerd en weer in ere hersteld. De nieuwe uitbouw is modern en minimalistisch uitgevoerd en voorzien van royale Tudor glaspuien aan de achterzijde. Op deze manier is er een panoramisch uitzicht op de tuin en het water ontstaan én valt er volop daglicht de woning binnen.

Ontwerp moderne uitbouw

De moderne uitbouw is vormgegeven als een mat zwart volume en vormt hiermee een contrast met het bestaande woonhuis. Door het moderne volume, net- zoals het woonhuis, op een grijze plint te plaatsen worden beide volumes met elkaar verbonden. De grijze plint gaat aan de achterzijde over in een theatrale trappartij met geïntegreerde plantenbakken richting de lagergelegen tuin.

Tuinhuis met zwembad

Het half verdiepte tuinhuis en zwembad zijn achterin de tuin gepositioneerd en door beplanting omsloten waardoor er een ‘hide away’ ontstaat die doet denken aan een luxe vakantieverblijf in het groen. De uitgebreide buitenkeuken, de overdekte vuurplaats, het zwembad en tuinhuis met gastenkamer en badkamer bieden de mogelijkheid om hier dagen te verblijven.

Warm en modern interieur

Het interieur van de woning is een lust voor het oog. Strakke elementen worden met elkaar verbonden met vloeiende en sierlijke lijnen. Het gebruik van warme aardse tinten en texturen in de woonkamer geven de ruimte een moderne én warme uitstraling. Het natuurstenen bureau is dubbel gerond en straalt pure luxe en elegantie uit.

Neutrale kleuren

Het gebruik van neutrale warme tinten, natuurlijke materialen en heldere lijnen is ook in de leefkeuken terug te vinden. De openhaard is als 1 volume mee ontworpen met een bankje bij de eettafel. De terrazzo gietvloer is ook buiten op het terras toegepast, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen.

Rijke materialen

De slaapkamers op de verdiepingen zijn ontworpen als kleine appartementen voorzien van een eigen badkamer ensuite en met ruime inloopkasten. Het aardse kleurenpalet en de rijke materialisatie zijn ook hier tot in de kleinste details doorgevoerd. In het met-licht-overgoten- souterrain zijn een mediakamer, fitnessruimte en een riante laundry ontworpen. De was van alle verdiepingen komt hier middels een centrale waskoker binnen.

Na een intensief ontwerp- en verbouwproces worden nu de laatste punten op de i gezet. BNLA kan niet wachten tot dat het eindresultaat door de fotograaf wordt vastgelegd zodat de eindbeelden van deze ware parel met de wereld gedeeld kunnen worden.