High-end transformatie naar 48 urban lofts

Van kantoormantel naar loft appartementen

03 december 2018

Met de transformatie naar urban lofts zorgen BNLA architecten en Bureau Fraai voor de upgrade van twee desolate torens in Amsterdam West. Het project is uniek, omdat het een partiële herbestemming betreft, die het gebouw en de buurt een impuls geeft, maar tegelijkertijd qua vormgeving recht doet aan de originele compositie van de gevel.

De twee jaren ‘60 woontorens zijn onderdeel van een ensemble van vier torens, naar ontwerp van de architect Piet Zanstra, en zijn ieder voorzien van een uitkragende mantel met kantoren. De mantels zijn herbestemd naar compacte high-end loft appartementen. Om het maximaal aantal appartementen te realiseren stelden de architecten een intensieve puzzel van plattegronden samen. Hierdoor zijn de beschikbare metrages optimaal benut en ontstonden er zoveel mogelijk kwalitatieve appartementen.

Door ieder appartement te voorzien van een eigen loggia zijn de gesloten en anonieme kragen opengewerkt. Hierdoor is, behalve een prettige buitenruimte voor de bewoners, ook meer connectie met het omringende maaiveld ontstaan, met een betere sociale controle als gevolg. Meer informatie op BNLA Business & Architectenweb.

Fotografie: Studio de Nooyer