Grootschalige verbouwing Amstelveen

Uitbouwen voor meer woonoppervlak

28 april 2022

In de bruisende wijk Elsrijk, aan één van de mooiste lanen van Amstelveen en vlakbij het Amsterdamse Bos, bevindt zich deze riante vrijstaande villa van 270m2. BNLA architecten kreeg de opdracht om de woning op een elegante manier maximaal te vergroten. Hierbij diende de hoofdvorm van het bestaande huis leesbaar te blijven en moesten de aanbouwen een stijlvolle moderne aanvulling op het geheel zijn.

Verkennen van mogelijkheden

Na een uitgebreide verkenning van het bestemmingsplan bracht het team de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het vergoten van het woonhuis in kaart. In veel gevallen zijn de bestemmingsplanregels duidelijk en overzichtelijk. In dit geval was dit enigszins complex. De randvoorwaarden bepaalden de uiteindelijke grenzen en binnen dit kader ontwierp BNLA diverse ontwerpvarianten, uiteenlopend van behouden tot extreem.

Riante uitbouwen

Het definitieve ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van de villa voorziet het huis van een riante uitbouw aan de achterzijde waarin een luxe woonkeuken met aangrenzend terras en met uitzicht op de tuin is ontworpen. Een aangrenzende tweede uitbouw vervult, naast diverse ondersteunende functies, ook een riante semi-verdiepte ‘chill-room’ voor de kinderen.

Specifieke woonwensen

De indeling van het bestaande woonhuis werd heroverwogen en aangepast op de woonwensen van de nieuwe bewoners. De woonkamer met aangrenzende televisiekamer en loungehoek wordt volgens de wensen van de opdrachtgevers voorzien van een ‘hotel chique’ uitstraling. Op de eerste verdieping is onder meer een royale ‘first bedroom’ met inloopkast en badkamer ensuite ontworpen.

De sloopwerkzaamheden zijn begin 2022 afgerond en de bouwwerkzaamheden zijn gestart. Naar verwachting zal de woning eind dit jaar worden opgeleverd.

Bekijk meer luxe verbouwingen of andere projecten in Amstelveen.