Particulier
Business

film van ontwerp villa Griekenland

Bloem en Lemstra Architecten heeft een ontwerp voor een vakantievilla op het Griekse schiereiland Lefkas gemaakt. De locatie van deze villa bezit unieke eigenschappen door zijn ligging op een steile berghelling met uitzicht op een prachtige baai.

Eén van de ontwerpuitgangspunten was dat zowel de baai als de steile berghelling zichtbaar moesten blijven in het ontwerp.

In het ontwerp is het hoofdverblijf opgedeeld in twee volumes, waartussen een overdekte semi-buitenruimte is geplaatst. Het zwembad en de berghelling grenzen direct aan deze tussenruimte, waardoor hier veel visueel contact is met de omgeving. Een groot dak met open constructie verbindt de volumes. Het water van het zwembad loopt optisch over in de baai, wat nog eens wordt benadrukt doordat het zwembad gedeeltelijk ‘zweeft’ boven de grond.

Door de natuurlijke trek van de wind in de tussenruimte, in combinatie met de verkoelende werking van het zwembad en de parasolfunctie van het dak, is zelfs in volle zomer de airco maar zelden aan.

Share