Design vakantiehuis

ontworpen door architect

28 juni 2018

Zelf een vakantiehuisje bouwen

Altijd al een bijzonder vakantiehuisje willen bouwen? Droom je van een zorgeloze vakantie in een vakantiehuis waar je wordt omringd door al je eigen vertrouwde spullen? Wakker worden van het vrolijke geluid van de vogels die over de duinen vliegen? Een knisperend haardvuur bij ondergaande zon en panoramisch uitzicht over de uitgestrekte natuur? Een verkoelende duik in je eigen infinity pool of een oneindig verlaten strand van zand en kiezels aan de voet van je eigen vakantievilla? Het lijkt te mooi om waar te zijn… maar BNLA architecten maakt deze dromen waar!

Ontwerp voor een uniek vakantiehuisje

Het Amsterdamse architectenbureau BNLA is gespecialiseerd in het ontwerpen van design vakantiehuisjes op bijzondere locaties in binnen- en buitenland. Variërend van een riante duinvilla in Bergen aan Zee tot een minimalistisch vakantiehuisje op een kleinschalig vakantiepark op Vlieland; de architecten van BNLA ontwerpen voor iedere unieke locatie, een uniek vakantiehuis. Het bouwen in een beschermd natuurgebied in Zeeland vraagt immers om een totaal andere aanpak dan het realiseren van een luxe vakantievilla aan de Griekse kust.

Vakantieparadijs

De sleutelwoorden voor een fijn vakantiehuisje zijn comfort, rust en de mogelijkheid om van de omgeving te genieten. Volgens BNLA architecten wordt de kwaliteit van een fijn vakantieverblijf niet bepaald door het formaat van het huis. De juiste materialen, een (verrassende) ruimtelijke indeling en de locatie-specifieke elementen bepalen de kwaliteit van een gebouw. Door bijvoorbeeld terrasdeuren te ontwerpen die volledig open kunnen, kan de omringende natuur op mooie dagen naar binnen worden gehaald. Of, dankzij een groot panoramaraam is er zicht op de oude vuurtoren in de verte. Door de toepassing van natuurlijke materialen als natuursteen en hout, gaan de vakantiehuisjes prachtig op in hun omgeving. Door in het ontwerp een sfeervolle buitenhaard, privé sauna of wellness met zwembad en zoning buitenterras op te nemen of door het huis te omringen met een glooiende tuin vol helmgras, ontstaat een waar vakantieparadijs.

BNLA architecten ontwerpt jouw droomhuis

Of het nu gaat om een wintersportvakantie in een luxe chalet, een eenvoudige vakantie in een design vissershuisje op het strand of een minimalistische bungalow midden in het bos; het is voor BNLA architecten een droom om jóuw droomhuis te ontwerpen. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Fotografie: Studio de Nooyer