Duurzame dijkwoning

moderne gezinswoning met rieten kap

22 augustus 2021

Op een prachtig stuk hooggelegen land tussen dijk en rivier verrijst in 2021 deze vrijstaande nieuwbouwwoning met moderne rieten kap. Deze hoogwaardige gezinswoning komt op de dijk te staan, met aan de voorzijde een adembenemend uitzicht over de weilanden. Te midden van zoveel natuurlijk schoon moest deze woning behalve exclusief dan ook heel duurzaam zijn.

Droomwoning op een droomlocatie

Het vrije kavel is gelegen in Ver Hitland (Nieuwerkerk aan den IJssel), grenzend aan een royaal natuurgebied tussen de Hollandsche IJssel en op steenworp afstand van Rotterdam. Dat is wat je noemt een locatie om bij weg te dromen! Deze unieke locatie vormde dan ook een geweldig uitgangspunt voor BNLA om een droomwoning te ontwerpen. De uitgebreide wensenlijst van de opdrachtgevers werd door BNLA vertaald naar een smaakvol ontwerp met voldoende m2’s voor het gehele woonprogramma. 

Ruime opzet & heldere indeling

De ruim opgezette begane grond heeft een heldere en logische indeling. Vanuit de eetkamer aan de voorzijde is er geweldig uitzicht over de weilanden. De knusse woonkamer bevindt zich aan de achterzijde en wordt omringd door het groen van de tuin. De keuken vormt het kloppend hart van het huis en zal een heerlijke plek worden waar de bewoners kunnen koken en ontspannen. Wanneer de tuindeuren geopend zijn, lopen binnen en buiten op een subtiele manier in elkaar over. Ook op de eerste verdieping is de ruime opzet van de woning voelbaar dankzij een royale vide, drie ruime slaapkamers en twee badkamers.

Chique en sober

Het exterieur van de woning werd vormgegeven in een combinatie van lichtgrijze gevelstenen met houten ribben, slanke aluminium kozijnen en een moderne rieten kap. De diep doorgestreken lintvoeg geeft het metselwerk een chique én sober karakter. De luifel, opgebouwd uit een zwart staalprofiel, vormt een verbindend element in de gevel.

Duurzaamheid

Het huis wordt voorzien van een bodemwarmtepomp en zonnepanelen die uit het zicht, op het platte dak, zijn geplaatst. Dankzij de toepassing van hoogwaardige isolatie, driedubbele beglazing en een warmte-terugwin-systeem, vraagt de woning nog maar weinig energie om te verwarmen of te koelen. Door de toepassing van luifels bij grote raampartijen, wordt de zon in zomer geweerd en in de winter juist toegelaten. Dit geeft niet alleen de woning maar ook de bewoners veel energie!