Dijkwoning nadert oplevering

Het exterieur krijgt zijn definitieve uitstraling

04 mei 2022

Na de laatste update in maart dit jaar, over de bouw van de dijkwoning aan de IJssel, zijn er mooie stappen gezet in de uitvoering. De houten gevelbekleding is grotendeels bevestigd en het eindbeeld begint langzaam te verschijnen. De oplevering nadert en de bewoners kunnen rustig aan beginnen met het vullen van hun verhuisdozen.

Strak en warm

Het exterieur van de woning is opgetrokken uit grijze gevelstenen en voorzien van een rieten kap. De verticale houten ribben geven de dijkwoning een warme uitstraling. De strakke antracieten kozijnen en de verbindende luifel vormen een mooi contrast met de traditionelere materialen.

Duurzaam en esthetisch

Qua materiaal is er gewerkt met esthetisch verantwoorde duurzame oplossingen. De bakstenen betreffen een ecologisch waalformaat, dat 30% dunner is dan traditionele bakstenen waardoor er minder materiaal nodig is. De houten ribben zijn milieuvriendelijk omdat het gebruik maakt van een hernieuwbare grondstof: snelgroeiend hout uit duurzaam beheerde bossen. Het hout is op een natuurlijke wijze verduurzaamd, waardoor het vormstabiel is met een levensduur van 50 jaar. Een semi-transparante beits voorkomt dat het hout vergrijst, waardoor de warme uitstraling van de woning behouden blijft.

Het ontwerp- & bouwproces volgen? Bekijk het ontwerp en de uitvoering van deze dijkwoning op het BNLA blog.