De meerwaarde van BNLA architecten

in een proces van ontwerp tot en met de realisatie

12 juni 2020

In de duinen van Zeeland wordt momenteel een luxe duinvilla gerealiseerd naar ontwerp van BNLA architecten. Een project waar bijzondere natuur en hoogwaardige architectuur samenkomen. De duinvilla is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen BNLA architecten, de aannemer, diverse leveranciers en uiteraard de opdrachtgever. Maar wat is nou precies de meerwaarde van BNLA architecten?

Wensen van de opdrachtgever vertalen naar een passend ontwerp

BNLA architecten gaat een intensieve relatie met haar opdrachtgever aan, waarin alle persoonlijke woonwensen van de klant aan bod komen. Op basis van deze uitgangspunten en vergaand overleg met de opdrachtgever gaat BNLA architecten van start met de ontwerpfase, de volledige uitwerking en het aanvragen van vergunningen. Het is dus van groot belang dat de architecten van BNLA de wensen van de opdrachtgever weten te vertalen naar een passend ontwerp en dat de communicatie gedurende het gehele proces soepel verloopt. Bij de duinvilla in Zeeland is dankzij deze samenwerking een hoogwaardig ontwerp tot stand gekomen dat zich nu in de laatste fase van de uitvoering bevindt.

Kennis en mogelijkheden van de locatie

De wensen en eisen van de opdrachtgever worden altijd vervlochten met de mogelijkheden van de locatie. Tijdens het ontwerpproces en de uitwerking voor het project in Zeeland wordt er continu rekening gehouden met de randvoorwaarden voor het bouwen in een duingebied aan de kust. De harde wind, het zeezout, het vele zand en het bouwen in natuurgebied vereisen extra kennis van de mogelijkheden, materialen en uitvoeringsprincipes.

Coördineren en ontzorgen

De uitvoering is meer dan het realiseren van het ontwerp. Het is een vergaande samenwerking tussen verschillende partijen waarin veel beslissingen genomen moeten worden. Van constructeur tot interieurstylist, en van landschapsontwerp tot meubelmaker. In Zeeland werkt BNLA, als bouwteam, het project tot op detail uit en wordt de kennis en expertise van alle partijen ingezet. Hierin wordt de opdrachtgever nauw betrokken en staan zijn of haar wensen te allen tijde voorop. BNLA architecten bewaakt deze wensen en coördineert het gehele proces. Zo wordt de opdrachtgever ontzorgt en garandeert de architect dat het beoogde ontwerp aan de gestelde voorwaarden voldoet.