Collectieve zelfbouw

collectieve en persoonlijke woonwensen

20 september 2017

Stel je voor: Samen met vrienden een kleinschalig woongebouw neerzetten met collectieve ruimtes en voorzieningen! Samen bepalen hoe het woongebouw eruit gaat zien en ruimte om je appartement geheel naar eigen smaak vorm te geven. Dit kan in Amsterdam met de zelfbouwkavels ‘samen in het klein’, onderdeel van het project IJburg in Ontwikkeling.

Samen in het klein betekent dat er 2 tot 4 appartementen gerealiseerd kunnen worden per kavel. Hierdoor blijft de (CPO) bouwgroep klein en overzichtelijk. Als toekomstig bewoner ben je nauw betrokken bij het ontwerpproces van het gebouw. Jij bepaalt samen met je medebewoners en de architect hoe het gebouw eruit gaat zien, welke materialen er worden gebruikt en welke duurzaamheidsmaatregelen er worden genomen. Door de investeringskosten van bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen te delen, is het mogelijk een duurzaam gebouw neer te zetten tegen een betaalbare prijs. Daarnaast biedt samen bouwen ook mogelijkheden om functies aan het gebouw toe te voegen, die collectief gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan een gezamenlijke laundry, een verblijfruimte voor gasten, een collectieve tuin, garage of zwembad. Daarnaast houd je de vrijheid om individueel je eigen appartement vorm te geven geheel naar eigen wens.

Door jarenlange ervaring is BNLA architecten bedreven in het vormgeven en vertalen van deze collectieve en persoonlijke woonwensen. Door de bouwgroep centraal te stellen en actief te betrekken in het ontwerpproces worden uiteenlopende ideeën vormgegeven en komen verrassende en unieke ontwerpen tot stand. Het resultaat is altijd een ontwerp voorzien van zichtbare eigenheid én het herkenbare handschrift van BNLA architecten.

Door de bouwgroep gedurende het gehele proces van ontwerp tot realisatie te begeleiden en te ondersteunen, nemen wij eventuele zorgen van de bouwgroep uit handen. Hierdoor wordt het realiseren van een appartementengebouw niet alleen een spannend maar ook een plezierig proces.

Hebben jullie je ingeschreven voor ‘samen in het klein’ of zijn jullie ingeloot voor een zelfbouw kavel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

links: https://maps.amsterdam.nl/zelfbouwkavels/