Clubhuis Watersport Vereniging

ontworpen door architect

27 juni 2012

In een sterk deelnemersveld heeft BNLA architecten de prijsvraag voor het ontwerp van een strandpaviljoen in Zandvoort gewonnen. De besloten prijsvraag was uitgeschreven door de Watersport Vereniging Zandvoort teneinde een geschikt ontwerp te verkrijgen voor een permanent strandhuis voor alle activiteiten van de vereniging.

Uitgangspunt voor het ontwerp was de typologie van het klassieke strandhuis in een eigentijdse verschijning. Uit het ontwerponderzoek kwam naar voren dat voor dit gebouw in de plint voornamelijk gesloten functies waren gepland en boven hoofdzakelijk open functies. Het ontwerp is zodanig gemaakt dat onder en boven juist meer samenhang krijgen. Beneden zijn semi-open ruimtes gemaakt, door gangruimte naar de gevel te verplaatsen en boven is een semi-open ruimte als intieme haardplek gecreëerd.

De semi-open ruimtes worden uitgevoerd met een gevel van houten louvres. Overdag zorgt dit binnen voor bijzondere lichteffecten en ’s avonds geeft het veel uitstraling naar de omgeving.

Fotografie: Studio de Nooyer