Carré van Bloemendaal

Ontworpen door architect

31 mei 2019

Carré van Bloemendaal is een project waar een voormalig ziekenhuis getransformeerd wordt tot woning. BNLA kreeg de opdracht om een deel van dit voormalige ziekenhuis te transformeren tot riant woonhuis.

De opdrachtgevers kwamen met een duidelijke boodschap:

‘’We willen dat het een huis wordt met een wow-effect. Een huis waar wij en onze gasten blij van worden, dat ongelooflijk bijzonder is en waar je je tegelijkertijd thuis en comfortabel voelt!”

Deze uitdaging zijn we met veel plezier aangegaan en het resultaat gaat vanaf juni 2019 gerealiseerd worden!

Het basisuitgangspunt van dit ontwerp is een theatrale trap geworden die de enorme hoogte van de begane grond accentueert. De stalen trap staat op een basement dat tegelijk onderdeel is van de keuken. Door het creëren van een grote vide ontstond de mogelijkheid om onverwachte verbindingen met de 1e verdieping te maken. Door het plaatsen van een speels raam in de werkkamer is er niet alleen visueel contact maar komt in de ochtend ook zonlicht diep de woning binnen. Dit principe is doorgetrokken tot de zolderverdieping die nieuw is toegevoegd. Hierdoor zijn er meer vierkant meters beschikbaar voor een laundry en logeerkamer.

Bekijk meer projecten van BNLA Architecten in Bloemendaal, Heemstede of Haarlem.