Bouw villa Heemstede in volle gang

Luxe en ruim droomhuis krijgt vorm

05 mei 2020

In Heemstede is de aannemer volop bezig met de realisatie van een luxe villa. BNLA architecten realiseerde in 2019 het ontwerp van dit droomhuis. De bouw is in januari 2020 van start gegaan.

Om de woning aan alle programmatische wensen te laten voldoen en omdat de ruimte binnen het bestemmingsplan beperkt was, is een ontwerp gemaakt waarbij een deel van het programma werd ondergebracht in een ruim souterrain. Om ook voldoende daglicht in deze ruimtes te krijgen werd de vorm van het souterrain enigszins complex, met het risico tot een langere bouwtijd. Om dit te voorkomen is bij deze woning het souterrain gebouwd met volledig geprefabriceerde wanden. Hierdoor werd het mogelijk om de volledige kelder binnen vier weken te realiseren en daarmee de bouwtijd zo kort mogelijk te houden.

Momenteel is de werkvoorbereiding voor de bovenbouw in volle gang. De benodigde staalconstructie voor de uitkragende luifel is volledig in 3D uitgetekend en in productie, de ruwbouw van de begane grond wordt opgemetseld en de voorbereidingen voor de tafelkist van de eerste verdieping worden getroffen.

Naar verwachting zal de woning begin 2021 worden opgeleverd.

Bekijk meer projecten van BNLA in Zuid-Kennemerland.