BNLA architect voor monument

renovatie, verbouwing en transformatie

02 april 2019

Sinds de oprichting in 2004, heeft BNLA architecten ruim 800 projecten op haar naam staan waaronder diverse rijks- en gemeentelijke monumenten, zowel binnen als buiten Amsterdam. De opgaven variëren van een luxe verbouwing van een grachtenpand, de transformatie van een oude school, de renovatie van een oud koetshuis of de realisatie van een nieuw souterrain onder een monumentaal pand.

BNLA architecten was in deze processen onder meer verantwoordelijk voor het ruimtelijk ontwerp, het vergunningstraject, de materialisatie, aanbesteding en bouwbegeleiding.

Het bureau gaat met veel respect om met de historische waarden en stelt, waar mogelijk, passende moderne elementen ingrepen voor. Op deze manier kunnen, met behoud van waardevolle historische elementen, toch eigentijdse, moderne en luxe woonhuizen gecreëerd worden.

BNLA heeft reeds diverse monumenten verduurzaamd bijvoorbeeld door volledige na-isolatie, de toepassing van balansventilatie, het plaatsen van zonnepanelen en een grondwarmtepomp.

Een overzicht van al onze renovaties en verbouwingen van monumentale panden? Bekijk onze pagina’s over monumenten en grachtenpanden.