Hoogwaardige transformatie jaren-60 blok

van kantoorruimte naar luxe lofts

17 augustus 2017

Met de transformatie van twee kantoren zorgt BNLA architecten voor het upgraden van twee desolate torens in Amsterdam West. De twee oude woontorens vormen een ensemble van in totaal 4 torens, naar ontwerp van architect Piet Zanstra en zijn ieder voorzien van een uitkragende mantel met kantoren. De mantels worden herbestemd naar 48 urban lofts en voorzien van een eigentijdse hoogwaardige afwerking en slimme trendy interieurs.

De verouderde gevel is herontworpen, in lijn met het originele lijnenspel en passend bij het gehele pand. De oude structuur van de toren wordt gerespecteerd en vormt de basis voor de nieuwe appartementen met ieder een eigen loggia. De verwaarloosde entree krijgt een upgrade naar een luxe lobby met een huiskamergevoel: een ontmoetingsplek voor de bewoners. De gevel wordt voorzien van aluminium kozijnen die een speciaal profiel hebben, waardoor ze dichtbij de uitstraling van oorspronkelijke stalen kozijnen komen. Elke loggia krijgt een aluminium schuifpui vanuit de woonkamer. Daarna wordt de toren ook van nieuwe verlichting voorzien.

BNLA maakte het ontwerp van de woningen, de facelift van de gevel en verzorgde het vergunningtraject. De gemeente reageerde zeer positief op de plannen van BNLA architecten, de supervisor schreef:

‘Het ontwerp is goed in verhouding met de oorspronkelijke karakteristiek van de gebouwen en is zorgvuldig ontworpen. Door de nu leegstaande, maar ook daarvoor al weinig aantrekkelijke kantoorlagen om te zetten naar woningen ontstaat een levendiger beeld. De loggia’s zijn op een intelligente wijze in het gevelbeeld opgenomen.’

In heel Nederland zijn diverse panden uit deze minder gewaardeerde architectuurperiode te vinden. BNLA architecten werkt met veel enthousiasme aan de opwaardering van deze panden. Hiermee wordt door middel van een duurzame oplossing ook gezorgd voor nieuwe woningen en opwaardering van de leefomgeving.

De sloopwerkzaamheden zijn onlangs afgrond, de bouw is gestart en naar verwachting zal eind 2017 de oplevering plaatsvinden. De bouw wordt verzorgd door Cooper projectrealisetie.