Ontwerp moderne villa Gooi-en Vechtstreek door BNLA Architecten
Ontwerp nieuwbouw villa door BNLA Architecten. Buitenaanzicht.
BNLA-architecten-ontwerp-moderne-villa-Gooi-interieurontwerp-keuken
Uitzicht vanuit woonkamer luxe villa. Ontwerp door BNLA Architecten.
Houten trap in moderne villa ontworpen door BNLA Architecten
Ontwerp eetkeuken in luxe nieuwbouw villa. BNLA Architecten.
Ontwerp moderne villa Gooi en Vechstreek. Ontwerp door BNLA Architecten

Nieuwbouw Villa Gooi & Vechtstreek

Wonen aan het water en te midden van het groen

Het vertrekpunt voor deze bijzondere villa was eenvoudig: een groot stuk weiland aan de Vecht met een oude schuur erop. De schuur maakte plaats voor een riante villa van ruim 300m2, direct aan het water en met weids uitzicht over de weilanden. Alleen middels een gammel houten bruggetje en een modderig pad was het stuk weiland bereikbaar. Dit weerhield de nieuwe eigenaren er niet van de eerste stappen naar hun nieuwe droomhuis te zetten. Op dit het langgerekte kavel moest een ruime villa komen van waaruit de prachtige omgeving optimaal beleefd kon worden.

Ontwerp droomvilla

Met aan de ene zijde de Vecht en aan de andere zijde een eindeloze vlakte van weilanden was de oriëntatie van dit droomhuis de eerste ontwerpuitdaging. De villa is zo op het kavel gepositioneerd dat je vanuit de keuken het verloop van de Vecht goed kan ervaren. De tuin loopt op een natuurlijk manier over in de weilanden, waardoor grenzen vervagen en de hele omgeving bij de woning lijkt te horen.

Optimaal uitzicht

De deuren en ramen van de villa zijn vormgegeven van vloer tot plafond. Doordat niet alleen de vloer, maar ook het plafond middels een overstek visueel naar buiten doorloopt, wordt het uitzicht op een prachtige manier ingekaderd. Dit komt met name tot zijn recht in de woonkamer.

Door verschillende zichtlijnen en grote glaspartijen, wordt de omgeving met de veranderingen van seizoenen alzijdig en optimaal beleefd. De overstekken en materiaalkeuzes zorgen er hierbij voor dat er toch een gevoel van geborgenheid is.

Bijzondere kap

Het dak is als één massa vormgegeven en uitgevoerd in leisteen. De excentrisch geplaatste nok vormt een front naar de Vecht en een flauwe dakhelling richting de weilanden. Twee markante dakkapellen, uitgevoerd in zwart zink, vormen de kaders voor de vergezichten.

Onder de massa van het dak is een afwisseling van dichte vlakken van stucwerk en plafondhoge glaspuien, waarbij verschillende insneden plekken, looproutes en zichtlijnen bepalen.

De natuurlijke materialen zoals hout en leisteen vormen een mooi contrast met het witte stucwerk en de zwarte accenten. Deze vormtaal is zowel aan de binnen- als de buitenzijde van de woning toegepast.

Meer voorbeelden zien? Bekijk het overzicht van al onze villa ontwerpen.

Fotografie: Wim Hanenberg & BNLA architecten

Share